Ljuske od jaja prirodni ljek za kosti!

Ljuske od jaja ovo je recept koji vam nijedan farmaceut neće reći.

Ljuske od jaja – prirodni lijek za štitnu žljezdu, srce, krv i kosti!

Kalcijum ima mnoge važne funkcije u radu tijela. Osim što stvara koštanu masu i sprječava osteoporozu, kalcij normalizuje rad živaca i mišića, reguliše otkucaje srca, omogućava zgrušavanje krvi i podstiče spavanje. Također je važan za rad imunoloških stanica i zdravu kožu i kosu.

Postoje brojni faktori koji crpe kalcijum iz organizma, prvenstveno prekomjerno sjedenje, kafa, alkohol i gazirana pića.

Nedostatku kalcija posebno su sklone trudnice i žene u menopauzi, stariji muškarci i osobe koje pate od poremećaja probavnog trakta.

Ljuske od jaja sadrže 90 posto kalcija i najbolji su prirodni izvor ovog minerala. Tijelo ga apsorbira lako jer je ljuska jaja hemiski slična ljudskim kostima i zubima.

U većim dozama ne samo da liječi simptome nedostatka kalcija i zaustavlja osteoporozu, nego pomaže i protiv visokog holesterola i visokog krvnog pritiska i pojačava proizvodnju koštane srži krvnih stanica.

Pored toga, Ljuske od jaja sadrže željezo, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, hrom i molibden. Zbog toga mnogi stručnjaci preporučuju mljevene ljuske jajeta kao prirodni i vrlo djelotvoran dodatak kalcija. Ovisno o dobi, preporučena dnevna doza je 1,5 do 3 grama mljevene ljuske.

Štitna žljezda

Ljuske od jaja treba dobro oprati, osušiti, smrviti, preliti sokom od dva limuna i ostaviti u frižideru nekoliko dana. Nakon što se ljuske od jaja rastope, sipati tekućinu i pomiješati s litrom rakije i kilogramom meda. Ostavite da stoji 7 dana prije upotrebe. Pijte jednu šoljicu dva puta dnevno nakon jela.

Gastritis, Čir

Pomiješajte ljuske od mljevenog jajeta s kašikom šećera i kašikom mljevenog muškatnog oraščića. Uzimati 20 dana, tri puta dnevno po jednu kašiku.

Pomiješajte malo mljevenih ljuski jaja s dvije kašike limunovog soka. Kad se ljuske otope u soku, dodajte jedan decilitar toplog mlijeka. Uzimati ga dvaput dnevno, ujutro na prazan želudac i navečer prije spavanja.

Tako ćemo ojačati tijelo i očistiti krv.

Četiri ili pet ljuski jajeta trebalo bi dobro oprati, zdrobiti i staviti u tri litre vode. Držite vodu s ljuskama u frižideru sedmicu dana i upotrijebite ih kao vodu za piće. Svakodnevno uzmite dvije do tri čaše vode s malo soka od limuna.

Terapija Aloe Verom U Prevenciji Malignih Tumora (Pročitajte više)

CLEAN 9 Detoksikujte svoj organizam uz pomoć Aloe vere! (Pročitajte više)

Izvor stojnicv.com