Ljekovita Lavanda biljka koja čisti tijelo i duh!

Ljekovita Lavanda

Ljekovita Lavanda, Čisti tijelo i duh i biljka je koju bi trebalo da imate u svojoj kući!

Oko 2.500 godina ova biljka koristi se za liječenje unutarnjih i vanjskih masaža tijela. I zahvaljujući blagotvornim umirujućim svojstvima, ona također dobro funkcioniše na psihu.

Ljekovita Lavanda i lavandini cvjetovi oduševljavaju svojim izgledom, ali i umirujućim mirisom koji opušta.

Od antičkih vremena, prednosti ove biljke prepoznali su drevni Grci koji su vjerovali da cvjetovi lavande u kupkama očiste tijelo i duh.

Nećete pogriješiti s ovom biljkom. Snažna u kozmetici, obvezana u svakom domu!

Prije 2.500 godina ova je zeljasta bilja prenešena sa grčkih otoka. Često se koristi za liječenje unutarnjih i vanjskih masaža tijela.

Zahvaljujući korisnim umirujućim svojstvima, ona također dobro funkcioniše na psihu, kao i na stanja poput nesanice, depresije i anksioznosti.

Rimljani su imali naviku stavljanja lavande u praonicu odjeće. S obzirom na antiseptička i antibakterijska svojstva, bio je to stvarno mudar potez.

Gotovo nema osobe koja ne zna da se Ljekovita Lavanda koristi za opuštanje. Zato je i glavni sastojak kupki, posebno za djecu.

Ali njegovi blagotvorni učinci ne prestaju tamo.

Osnovno ulje lavande je jedan od rizoma koji se mogu neravnomjerno nanositi na kožu, a to bi sigurno trebalo djelovati jer potiče regeneraciju kože.

Pomaže u liječenju rana i ožiljaka, akni, ekcema i opekotina te je izvrstan saveznik u liječenju bakterijskih i gljivičnih infekcija kože.

Zahvaljujući svom ljekovitom sastavu lako se apsorbira u kožu i time ubrzava proces ozdravljenja većine kožnih oboljenja.

Ovo ulje se također koristi za inhalaciju jer čisti puteve i oslobađa tijelo.

Lavandin sir je posebno djelotvoran pri teškim glavoboljama. Isključite i napravite pokrov za čelo.

Recept za ulje lavande:

Stavite 30 grama suhog cvijeća lavande u redove jabučnih oraha, ulijte u čašu i ostavite na sunčanom mjestu oko sedmicu dana. Okrenite teglu jednom dnevno. Nakon 7 dana, procjedite kroz finu pamučnu tkaninu i ulijte u boce.

Kvantna dijagnostika

ALOE VERA BLOG:

1 of 4

PREPORUČUJEMO!

1 of 20

Posjetite BIH WEB Shop:

Forever Living Products fbo

FIT BLOG:

1 of 34
Izvor stojnicv.com