Forever Pomesteen Power – moćan antioksidans

Forever Pomesteen Power

Forever Pomesteen Power rješenje je za snadbijevanje našeg organizma antioksidantima, za protutežu naših nezadovoljavajućih prehrambenih navika.

  • Ovaj snažan dodatak hrani djeluje antioksidacijski, bori se protiv slobodnih radikala s dva najdjelotvornija voća koje nalazimo u prirodi, a to su mogranj (šipak, nar) i mangostin.

Ove dvije vrste voća nude bogatu riznicu hranjivih tvari, istaknutu količinu ksantona, a sadrže i druge antioksidante.

Ksanton je toliko snažan tonutrijent koji oslobađanjem slobodnih radikala pomaže našem imunosistemu u očuvanju snage i zdravlja.

  • Ovaj sjajni voćni sok sadrži još i krušku, malinu, borovnicu i kupinu.

Zaštićen patentom, uz dodatak ekstrakta od sjemenki grožđa, ovaj sok predstavlja kompletnu antioksidacijsku formulu.

Forever Pomesteen Power GLAVNI SASTOJCI:

Mangostin je tek nedavno otkriven na zapadu, već postoje doslovno stotine istraživačkih radova o mangostinu iz svih krajeva svijeta.

To je tropsko voće najveći pojedinačni izvor ksantona (antioksidansi) ikad otkriven. Korišten je vjekovima u starim medicinama, npr. ayurvedskih iscijelitelja i u  kineskoj medicini.

Dok većina ljudi zna za antioksidativne učinke vitamina C i E, puno manje ih je svjesno nevjerojatnog potencijala antioksidativne moći ksantona pronađenih u ovom voću.

Naršipak nazivaju i novim super voćem.

Pun je antioksidanata, vitamina A, C, E, kalija, folne kiseline i željeza.

Naučnici kažu da može pomoći ljudima kod srčanih bolesti, raka i problema vezanih uz starenje ima antiaging učinak.

  • Fitoestrogeni iz koštica nara mogu umanjiti sindrome menopauze i postmenopauze, uključujući valove vrućine.

To je jedna od malobrojnih biljaka koja sadrži tvari slične estrogenima.

  • Ekstrakt sjemenki grožđa poznat je kao snažan antioksidans koji štiti tijelo od prijevremenog starenja, bolesti i propadanja.

Brojne znanstvene studije objavljene o ekstraktu sjemenki grožđa govore o povoljnim djelovanjima proantocijanidina, posebno o zaštiti tijela od oštećenja izazvanih sunčevim zračenjem, povoljnom djelovanju na vid, savitljivost zglobova, arterija i drugih tjelesnih tkiva, te povoljnom djelovanju na cirkulaciju krvi uslijed jačanja kapilara, vena i arterija.

  • Istraživanje američkih naučnika s University of Kentucky potvrđuje kako sastojak sjemenki grožđa uništava stanice leukemije.

Uz ovakve sastojke moć Forever Pomesteen Powera nije upitna.

Preporučena dnevna doza je 30 – 60 ml uz Aloe veru gel za dobro zdravlje, dugovječnost i dobru kondiciju. (Pročitaj više)

Forever Pomesteen Power nije lijek, nego isključivo služi kao jak dodatak ishrani koji podiže imunitet i pokreće organizam da se sam bori protiv infekcija i stvara prirodni imunitet.

Kao i ostali FLP-ovi proizvodi, te su hranjive tvari iz prirodnih izvora i smatraju se izuzetno sigurnima za konzumaciju, te se lakše asimiliraju u organizam zbog prisustva prijenosnika, Aloe Vere. (Pročitaj više)

Čuvati na suvom mjestu na sobnoj temperaturi van domašaja djece.
Serija: otisnuta na pakovanju.
Upotrebljivo do: datuma otisnutog na pakovanju.
Ekskluzivni distributer: Forever Living Products, 7501 E Mc Cormick Parkway, Scottsdale, AZ
82258, USA. Proizvedeno u SAD. Uvezeno iz Holandije.

(Svi proizvodi Forever Living Products podliježu strogim standardima kontrole SAD-a gdje se isključivo i proizvode i uvoza Evropske unije, kao i 140 zemalja širom svijeta koji garantuju istinitost navedenih sastojaka i omjera na etiketi)