Forever Calcium – za zdravlja naših kostiju i zuba

Forever Calcium

Forever Calcium osigurava klinički dokazane vrijednosti kalcija, magnezija, cinka, mangana, bakra i vitamina C & D da pomognu osigurati optimalnu strukturu i funkcionalnost kostiju.

Nauka je dokazala da starenjem naša sposobnost apsorbiranja kalcija se smanjuje.

Pojedina istraživanja pokazuju da se naše mogućnosti apsorpcije kalcija iz prehrane smanjuju za 60% od razdoblja djetinjstva do starosti.

Šta možemo učiniti za poboljšanje zdravlja naših kostiju i zuba?

Nova Foreverova formula kalcija, di-kalcijev malat je najdjelotvorniji u stvaranju optimalne izgradnje kostiju pošto ostaje u stanicama krvi duže, te ne utiče na Ph ravnotežu u želucu.

Forever Living Products mineralna mješavina je manja i lakše probavljiva od prijašnjih formula.

Unaprijeđen Forever Calcium koristi superiorne oblike kalcija i ostalih patentiranih minerala kako bismo tijelu osigurali maksimalnu apsorpciju i biodostupnost.

Da bismo to postigli, ovakav sveobuhvatan dodatak prehrani nužna je pomoć u zaštiti skeleta.

Ostali sastojci Forever Calcium-a su:

Silicificirana mikrokristalna celuloza, natrijeva kroskarmeloza, stearinska kiselina, natrijeva karboksimetilceluloza, dekstrin, prirodni okusi, dekstroza, trigliceridi srednjeg lanca, natrijev citrat.

Forever Calcium je visoko koncentrovana formula koja obezbedjuje 100% dnevnih potreba organizma.
  • Napravljen sa ukusom vanile, obezbjedjuje dnevne potrebe kalcijuma, magnezijuma i vitamina D.

Dve tablete Forever Kalcijuma uz doručak i dve uz večeru lak su način da obezbedite dnevne potrebe organizma za kalcijumom i magnezijumom i osigurate vaše kosti i zube od propadanja.

PAKOVANjE : 90 tableta

UPOTREBA : 2 tablete uz doručak i 2 uz večeru

Za postizanje najboljih rezultata preporučujemo prirodno riješenje, odnosno mjesečnu terapiju uz Forever Calcium i Aloe Vera Gel  koji se pije oralno. (Pročitaj više)

Forever Calcium nije lijek, nego isključivo služi kao jak dodatak ishrani koji podiže imunitet i pokreće organizam da se sam bori protiv infekcija i stvara prirodni imunitet.

Kao i ostali FLP-ovi proizvodi, te su hranjive tvari iz prirodnih izvora i smatraju se izuzetno sigurnima za konzumaciju, te se lakše asimiliraju u organizam zbog prisustva prijenosnika, Aloe Vere. (Pročitaj više)

Čuvati na suvom mjestu na sobnoj temperaturi van domašaja djece.
Serija: otisnuta na pakovanju.
Upotrebljivo do: datuma otisnutog na pakovanju.
Ekskluzivni distributer: Forever Living Products, 7501 E Mc Cormick Parkway, Scottsdale, AZ
82258, USA. Proizvedeno u SAD. Uvezeno iz Holandije.

(Svi proizvodi Forever Living Products podliježu strogim standardima kontrole SAD-a gdje se isključivo i proizvode i uvoza Evropske unije, kao i 140 zemalja širom svijeta koji garantuju istinitost navedenih sastojaka i omjera na etiketi)