Forever Calcium – za zdravlja naših kostiju i zuba

Forever Calcium

Forever Calcium osigurava klinički dokazane vrijednosti kalcija, magnezija, cinka, mangana, bakra i vitamina C & D da pomognu osigurati optimalnu strukturu i funkcionalnost kostiju.

Nauka je dokazala da starenjem naša sposobnost apsorbiranja kalcija se smanjuje.

Pojedina istraživanja pokazuju da se naše mogućnosti apsorpcije kalcija iz prehrane smanjuju za 60% od razdoblja djetinjstva do starosti.

Što možemo učiniti za poboljšanje zdravlja naših kostiju i zuba?

Nova Foreverova formula kalcija, di-kalcijev malat je najdjelotvorniji u stvaranju optimalne izgradnje kostiju pošto ostaje u stanicama krvi duže, te ne utiče na Ph ravnotežu u želucu.

Forever Living Products mineralna mješavina je manja i lakše probavljiva od prijašnjih formula.

Unaprijeđen Forever Calcium koristi superiorne oblike kalcija i ostalih patentiranih minerala kako bismo tijelu osigurali maksimalnu apsorpciju i biodostupnost.

Da bismo to postigli, ovakav sveobuhvatan dodatak prehrani nužna je pomoć u zaštiti skeleta.

Ostali sastojci Forever Calcium su:

Silicificirana mikrokristalna celuloza, natrijeva kroskarmeloza, stearinska kiselina, natrijeva karboksimetilceluloza, dekstrin, prirodni okusi, dekstroza, trigliceridi srednjeg lanca, natrijev citrat.

Forever Kalcijum je visoko koncentrovana formula koja obezbedjuje 100% dnevnih potreba organizma. Napravljen sa ukusom vanile, obezbjedjuje dnevne potrebe kalcijuma, magnezijuma i vitamina D.

Dve tablete Forever Kalcijuma uz doručak i dve uz večeru lak su način da obezbedite dnevne potrebe organizma za kalcijumom i magnezijumom i osigurate vaše kosti i zube od propadanja.

PAKOVANjE : 90 tableta

UPOTREBA : 2 tablete uz doručak i 2 uz večeru

Za postizanje najboljih rezultata preporučujemo prirodno riješenje, odnosno mjesečnu terapiju uz Forever Calcium i Aloe Vera Gel  koji se pije oralno. (Pročitajte više o Aloe Gelu)

Forever Calcium nije ljek, nego isključivo služi kao jak dodatak ishrani koji podiže imunitet i pokreće organizam da se sam bori protiv infekcija i stvara prirodni imunitet.

Čuvati na suvom mjestu na sobnoj temperaturi van domašaja djece.
Serija: otisnuta na pakovanju.
Upotrebljivo do: datuma otisnutog na pakovanju.
Ekskluzivni distributer: Forever Living Products, 7501 E Mc Cormick Parkway, Scottsdale, AZ
82258, USA. Proizvedeno u SAD. Uvezeno iz Holandije.

(Svi proizvodi Forever Living Products podliježu strogim standardima kontrole SAD-a gdje se isključivo i proizvode i uvoza Evropske unije, kao i 140 zemalja širom svijeta koji garantuju istinitost navedenih sastojaka i omjera na etiketi)

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.